Tehnici de manipulare a mintii, oamenilor, femeilor, tehnici de manipulare sentimentala, manipularea in vanzari
Cele mai noi tehnici in arta manipularii

Foloseste-te de puterea intrebarii

0Intrebarile exercita un nivel de influenta mai mare decat orice altceva. Adreseaza cuiva o intrebare – si ea il va determina sa se concentreze asupra problemei respective.
Ori de cate ori se poate – nu spune, ci intreaba. Spune cuiva ceva – iar ratiunea lui va accepta, nu va baga in seama sau nici macar nu va auzi. Intreaba-l ceva cu privire la lucrul respectiv – iar creierul lui va fi literalmente obligat sa prelucreze intrebarea si sa-i caute un raspuns. Iar raspunsul gasit ii va influenta persoanei in cauza felul de a simti, a reactiona sau a raspunde intr-un anumit mod.


Daca vrei sa capeti raspunsul pe care-l doresti, prima ta sarcina este sa te intrebi pe tine insuti, cu luciditate:


Care este cea mai potrivita persoana, pentru a-i adresa intrebarea?


Nu uita, s-ar putea sa nu fie vorba de persoana cu cea mai inalta functie, in cazul unei organizatii. Intotdeauna trebuie sa alegi omul care, cu cea mai mare probabilitate, iti va oferi raspunsul dorit. Ai rabdare si, mai intai, mediteaza bine asupra acestui aspect. Identifica persoana potrivita si, daca este nevoie, asteapta pana cand o poti vedea sau ii poti vorbi. Nu ceda ispitei de a intreba pe altcineva. Daca adresezi intrebarea unei persoane nepotrivite – sa nu te mire, in caz ca obtii un raspuns negativ.
Este adevarat – uneori, nu poti sti cine este persoana potrivita.
Ce-i de facut? Intreaba! Nu porni de la presupuneri, ci afla! Daca este nevoie, contacteaza organizatia in cauza sau pe oricine te-ar putea indruma in problema si intreaba:

Ma intreb, m-ati putea ajuta? Trebuie sa aflu cu cine as putea vorbi in privinta...

Ma scuzati ca va deranjez, dar ati fi atat de amabil(a ) sa-mi spuneti cine este persoana responsabila cu...?

Oricat de bine pregatit ai fi in privinta punerii de intrebari asupra a ceea ce-ti doresti, mai exista ceva foarte important, o tehnica simpla ce trebuie si ea invatata – este vorba despre stabilirea momentului potrivit. Daca vrei sa abordezi pe cineva cu o intrebare, trebuie de fapt sa te intrebi pe tine insuti:


Care este cel mai bun moment in care sa adresez intrebarea? Raspunsul e simplu: cel mai adecvat moment este atunci cand e cel mai probabil ca persoana sa-ti dea raspunsul pe care ti-l doresti.
Sau macar acela in care e cat mai receptiva sa te asculte si sa se concentreze asupra solicitarii tale. In concluzie: ai rabdare! Gandeste-te bine – care este cel mai bun moment?


Daca vrei sa-ti asiguri raspunsul pe care ti-l doresti – atunci alege momentul potrivit pentru a pune intrebarea!

Articol Manager

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu